5
Травень 2020року
слово редактора

Тримайте дистанцію

Вислів «тримайте дистанцію» вже понад місяць закріплює свої позиції в моєму житті. І я маю на увазі не заходи безпеки на період карантину, а людські взаємини. Мені не вистачає обіймів рідних, до яких у звичний час — дві години мальовничих пейзажів за вікном електропотягу. Не вистачає дружнього гомону колег і їхніх усмішок без захисних масок. Не вистачає затишних зустрічей із друзями за чашечкою кави чи хоча б нашвидку обміну побажаннями доброго ранку. Та не було би щастя відчути цінність цих звичних речей, якби нещастя коронавірусне не допомогло. Адже за швидким темпом життя часто не помічаємо, без чого не можемо обійтися насправді. Від щирого серця бажаю і вам якнайшвидше відчути тепло живого спілкування — найефективніших ліків від смутку!

Попри складну епідемічну ситуацію в країні, ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку. Так, у свіжому числі журналу знайдете найактуальніші карантинні матеріали. А ще до вашої уваги — запис вебінару «Робота в умовах пандемії: інструкція для медсестри дитсадка», який відбувся 8 квітня в межах антикризового онлайн-марафону від Цифрового видавництва Експертус. Переглянути його та скачати сертифікат можна на naseminar.com.ua в розділі «Минулі події».

Ситуація справді непроста, але ми подолаємо її разом. Головне — не втрачайте оптимізму і надії на краще. А коли все ж таки панікуватимете, «лікуйтеся» перевіреним методом — роботою. Тим паче нагадуваннями про неї й професійними підказками ми вас забезпечимо ☺.

P. S. Зверніть увагу, що в травневому номері подаємо казку Олени Кукуєвицької до Усесвітнього дня донора крові. Використайте цю казку в червні під час санітарно-просвітницької роботи з вихованцями.

Яна Поліщук,
головний редактор, куратор секції «Школа медсестринства» 

 
  • !
    ПОЛІЩУК Я. О. —
    головний редактор журналу «Медична сестра дошкільного закладу»
    ОМЕЛЬЯНЕНКО Н. В. —
    шеф-редактор управлінських видань Експертус Освіта
    ЛИСЕНКО Н. І. —
    директор з контенту Цифрового видавництва Експертус
    СОМОВА Т. Є. —
    головний спеціаліст відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
    ЧИКАЛО О. А. —
    головний спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
    ГУЛІЧ М. П. —
    завідуюча лабораторією профілактики аліментарно-залежних захворювань Інституту громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України, д-р мед. наук
  • !
    ГУРІЄНКО К. О. —
    керівник відділу промоції здорового способу життя КНП «Центр здоров’я та комунікацій» ООР, лікар-педіатр, канд. мед. наук, національний тренер ЮНІСЕФ із питань імунопрофілактики
    КАСЯНЧУК І. А. — 
    лікар-педіатр КМ «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Хмельницької міської ради, амбулаторія загальної практики — сімейної медицини № 3»
    КОВАЛЕНКО С. М. —
    сестра медична старша закладу дошкільної освіти «Капітошка», м. Бровари, Київська обл. 
    СЕМЕНЕЦЬ Н. П. —
    старша медична сестра школи — дитячого садка І ступеня «Пролісок», Київ

Київ
2020
 

№ 5, 2020
Які труднощі виникли у Вас під час дистанційної роботи?