6
Червень 2020року
слово редактора

А нам уже 100!

Уже минуло 100 випусків від моменту знайомства наших читачів із журналом. Здається, так давно це було… На жаль, я не брала участі в створенні першого випуску журналу, адже приєдналася до редакційної команди лише з 45-го. Однак із гордістю спостерігала за його першими кроками.

Журнал зростав професійно разом із своїми читачами. Із роками він став розкутіший у своїх зверненнях, цікавішим візуально й ще практичнішим за змістом. Упевнена, що і ви змінилися від моменту знайомства з улюбленим професійним виданням. І хочете поділитися з усією Україною професійним успіхом і тернистим шляхом до нього. Вгадала? Так-от незабаром ви матимете змогу це зробити. Як саме, розповім у наступному номері. А поки що — перевірка знань щодо історії журналу. Словосполучення «нумо знайомитися» щось вам нагадує? Більше нічого не казатиму, потримаю інтригу ☺. Ліпше розповім, що ми підготували для вас у першому літньому випуску.

Не знаю, як ви, а я вже втомилася працювати дистанційно. Хоча ще пів року тому, мабуть, сама собі заздрила б. А зараз оцінила переваги й недоліки — на жаль, останні переважили. Завершиться карантин, піду одразу не в кіно, а на візит до вертебролога й дієтолога. Аби це не стало й вашим бажанням, підготували для вас корисні матеріали про «карантинний раціон» і сидячу роботу.

Ну і тримайте матеріали про COVID-19 — куди ж зараз без них. Зокрема, дізнайтеся про те, як:

P. S. Зверніть увагу, що в червневому номері на третій сторінці обкладинки подаємо казку Олени Кукуєвицької до Дня боротьби з гепатитом. Використайте цю казку в липні під час санітарно-просвітницької роботи з вихованцями.

Яна Поліщук,
головний редактор, куратор секції «Школа медсестринства» 

 
  • !
    ПОЛІЩУК Я. О. —
    головний редактор журналу «Медична сестра дошкільного закладу»
    ОМЕЛЬЯНЕНКО Н. В. —
    шеф-редактор управлінських видань Експертус Освіта
    ЛИСЕНКО Н. І. —
    директор з контенту Цифрового видавництва Експертус
    СОМОВА Т. Є. —
    головний спеціаліст відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
    ЧИКАЛО О. А. —
    головний спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
    ГУЛІЧ М. П. —
    завідуюча лабораторією профілактики аліментарно-залежних захворювань Інституту громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України, д-р мед. наук
  • !
    ГУРІЄНКО К. О. —
    керівник відділу промоції здорового способу життя КНП «Центр здоров’я та комунікацій» ООР, лікар-педіатр, канд. мед. наук, національний тренер ЮНІСЕФ із питань імунопрофілактики
    КАСЯНЧУК І. А. — 
    лікар-педіатр КМ «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Хмельницької міської ради, амбулаторія загальної практики — сімейної медицини № 3»
    КОВАЛЕНКО С. М. —
    сестра медична старша закладу дошкільної освіти «Капітошка», м. Бровари, Київська обл. 
    СЕМЕНЕЦЬ Н. П. —
    старша медична сестра школи — дитячого садка І ступеня «Пролісок», Київ

Київ
2020
 

№ 6, 2020
Зірковий марафон